Probabil cea mai importanta decizie pe care tu, ca mireasa, va trebui sa o iei este cum vei arata in ziua cea mare si asta pentru ca este ziua in care tu vei straluci, vei fi in centrul atentiei si sa nu mai mentionam faptul ca toti invitatii (si nu numai) vor fi cu ochii pe tine ! Asa ca indiferent de ceea zic altii si fara intentia de a fi partinitoare, sunstin sincer ca nunta este in proportie de 99% despre mireasa : rochia miresei, accesoriile miresei, buchetul miresei, pantofii mireasei, furatul miresei, tortul miresei … etc.
La fel ca majoritatea deciziilor pe care le vei lua in legatura cu nunta ta, vei vedea ca si in materie de coafura variantele sunt multiple si ti se va parea greu sa alegi. Si de parca asta nu ar fi de ajuns, vor exista si acele persoane care se simt responsabile sa te sfatuiasca in orice privinta fie ca le ceri parerea sau nu. Sa nu le porti pica, sunt sigura ca sunt bine intentionate dar te rog ca in final sa fii fidela stilului personal si sa alegi ceea ce te face sa te simti bine, ceea ce iti reprezinta caracterul !
Te incurajez sa asculti sfaturile, dar sa le urmezi doar daca vei crede cu mana pe inima ca te reprezinta si nu pentru ca “asa face” sau  “asa arata o mireasa”.
OK… Astfel, exista cativa factori care trebuie sa ii iei in considerare cand vei decide care este in mare, stilul de coafura potrivit, adica fie coc, jumatate strans - jumatate liber, cu bucle, etc. Dupa ce alegi stilul in mare vei mai avea detalii de decis iar in acea etapa te sfatuiesc sa iei legatura cu un hairstilist specilizat in coafuri speciale (de mireasa).
I . Vrei parul strans sau lasat liber?
Cred ca in prima faza ar trebui sa te hotarasti daca vrei ca parul sa fie tot strans, partial strans – partial liber  sau in intregime liber. Repet asta tie de tine si de ceea ce te face pe tine sa te simti frumoasa. Daca nu stii ce sa alegi, citeste in continuare…
II.  Nunta are o tematica?
Intreaga imagine a miresei ar trebui sa fie in armonie cu tematica nuntii sale, chiar daca nu are un titlu. Adica: nunta ta are loc la un restaurant in oras, pe plaja, sau ziua intr-o gradina superba? Iti imaginezi ca stilurile sunt diferite. Nunta ta este romantica? Cred ca s-ar potrivi o coafura cu bucle. Ai o nunta moderna? Poate se potriveste mai bune un coc.
III. Ce gen de par ai?
Ei bine, cred ca stim deja ca noi fetele suferim de sindromul “Vrem ceea ce nu avem” . Cele care avem parul drept vrem bucle si vice-versa. Ar trebui totusi sa te intrebi daca nu cumva e impotriva tendintei firului tau de par sa stea bucle daca tu prin definitie ai parul drept. Asta deoarece vei purta acea cofura cel putin 12 ore asa ca trebuie sa nu se desfaca repede mai ales ca vrei sa fii perfecta si ziua si noaptea!
IV. Care este forma fetei tale?
Idealul in frumusete este forma ovala a fetei. Parul incadreaza fata si ne dorim ca prin coafura sa putem scoate in evidenta trasaturile fumoase. Daca ai forma fetei rotunda sau patrata este de dorit sa ai o coafura inalta, care sa adauge putina lungime fetei. Daca ai forma fetei mai ingusta atunci ai nevoie de o coafura care sa adauge latime, pe laterale.
In concluzie, fa putina cercetare, decide in functie de tipul de par pe care il ai si de fizionomia fetei tale, ia legatura si cu un specialist pentru detalii dar cel mai important, asigura-te ca se potriveste stilului tau!